Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Sabtu, 12 Mei 2012

Aries (21 Mac - 20 April) Orang Nya: Anak mak! smart mamat. intelligent,
(boleh la....) Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its 
true.. Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertib.. sebab nak bawa tunjuk 
mak so kena lah bawa balik yg bagus punya 

WARNING: Jika anda betol anda 
rasa kes ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jgn lah main-mainkan hatinya. Hati 
dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan di 
workshop baru baik.

Leo (24 Julai - 23 Ogos) Orang nya: penyayang, warm hearted, tidak kedekut 
bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayangi nya. 
Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego.(kadang2 je 
ego). Pandai berkata2. Tips utk memikat: sebagai perempuan, harus lah 
menunjukkan kewanitaan yg selembut-lembut nya. Kena tahu bagaimana 
menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo. 

WARNING: Jgn.. saya ulangi.. JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan org lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajok, balik bilang mak.

Virgo (24 Ogos - 23 September) Orang nya: pemalu, tak pandai mengawal 
emosi, ceng'eng. Suka mencari perhatian dari perempuan. Tips utk memikat: Lelaki 
Virgo suka yg pendiam, tak kecoh, sofisticated, simple, jgn banyak 
cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 
kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo 
ceng'eng.. kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jgn pakai yg ter "over 
welming".. virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick 
sama dia.

Libra ( 24 September - 23 Oktober) Orang nya: cerewet, posessive, takes 
things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal. Suka buat keputusan 
`last minute`. Seringkala kontrol diri depan perempuan. Tips utk memikat: Senang 
aje.. Libra suka perempuan yg ceria, happy go lucky.. SO be urself

WARNING: So bila nak date.. makai lah make-up yg sederhana.. tapi jgn lupa 
cover-up pimple jika ada.. a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang 
nie semua hensem

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November) Orang nya: action serius, mudah 
cemburu, mood swing.. Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya.. nak bergayut di talifon berjam-jam pun takpe! janji dgn dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, 
posessive. Tak suka berkongsi perempuan nya dgn org lain. 

WARNING: 
Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak 
escape dari scorpio...(jgn kata aku tak kasi warning) 

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai) Orang nya: Segak, Step kaya, bermurah hati, suka 
menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebalik 
nya..(berhati-hati ya) Tips utk memikat: Jgn pulak anda pun nak step kaya... 
nanti habis duit dikebas. 

WARNING: TOLONG Jgn terpedaya dgn kata manis nyer.. 
first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi...

Sagitarius ( 23 November - 21 December) Orang nya: Fu.. yoh.. siapa dpt 
memang untung... Sagitarius org nya happy aje.. suka (bergembira tepok 
tangan sama2.. la la la..) bawa partner jalan2.. sort of adventurous Tips utk memikat : Sentiasa ada kan plan bila nak keluar.. tengok wayang ke? kanoeing ke? 
anything asal kan jgn membosan kan...

WARNING: Jgn "u plan.. i plan lah"..'confirm tak ada plan'.

Capricon ( 22 December - 20 Januari) Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk di 
atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluah kan 
perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' 
pada anda Tips utk memikat: COOL aje sis.. nak tekel mereka bukan mudah.. jgn 
give in selalu.. ajar sikit.. mereka jual mahal.. kita jual lagi mahal 

WARNING: 
Macam layang2 putus tali.. jual mahal.. mahal jugak sis.. jgn mahal sampai terputus 
tali.. melepas lah kau nanti...

Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari) Orang Nya: Pijak semut tak mati..(mcm 
sapo aaaa kat misc nie) .Suka yg cantik dan menarik perhatian. Tips utk memikat: 
Kacang aje.. sentiasa berpakaian cantik, glamer.. comfirm dia sentiasa nak 
berkepit aje dgn u 

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dgn org.. so 
sbelum dia tinggal kan kita.. kita blah dulu

Pisces (20 Februari - 20 Mac) Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, 
choosy.. Mudah perasan. walaupon tak hensem.. Tips utk memikat: Senyum 
sikit kat dia, mesti dia akan ingat sampai bila2. 

WARNING: Mungkin bakal jadi playboya.

Taurus (21 April - 21 Mei) Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut 
seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri. Suka Bantu org lain. 
Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find 
out the real you...

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang... 
kesian takde orang lain layan...

Gemini (22 Mei - 21 Jun) Orang nya: Mudah Gemok! egoistic, tak suka kalah. 
Kalau ada debate, jgn harap anda nak menang.. dalam apa2 persoalan jua 
mereka ada aje alasan nya Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. 
Sebagai perempuan, mengalah lah sikit.. lambat laun hati nya akan lembut jugak.. 
Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yg lembut, hatinya akan lembut jua. 

WARNING: Jgn bersikap terlalu kasar dgn nya.. kalau dah tak tahan dgn 
mereka.. blah aje jgn banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer....

Leave a Reply

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -