Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Isnin, 13 Ogos 2012

Assalamualaikum(^-*)...


hai kawan-kawan semua.. okay, memandangkan ramai dah yang bertanya dekat jannah bagaimana cara untuk menghapuskan ACCOUNT facebbok secara kekal? hah!! nak tau ka? jannah boleh tolong ajarkan..hehe.. kali nie kita ajar awak cara padam facebook secara KEKAL ok.. apa? kekal!! bermaksud korang dah tak boleh aksess facebook korang lagi dah.. ye la.. ramai dah yang mengadu.. susah nak belajar dan nak fokus sebab chat or layan facebook.. so, cara terbaik ialah dgn padam facebook untuk selamanya..hik hik..

okay, sekarang ni ramai pengguna laman sosial facebook yang terkeliru dan bingung diantara MEMADAM dan deactive facebook account. tetrapi, pada hakikatnya, memadan dan deactive kan fb tu tak sama.. deactive fb ini bersifat sementara dan  awak boleh membuka facebook awak semula pada bila-bila amsa sahaja.. berbeza dengan memadam\delete fb yang bersifat kekal.


dah tak sabar dah nak tau caranya,? okay, jannah ajar awak semua sekarang ya. cam biasa.. ikut saja langkah-langkah yang janah ajarkan di bawah nie..

1) " log in" facebook korang.
2)  pastu, korang KLIK INI
3) pastu korang ikut jee macam gambar yang jannah tunjuk kat bawah ni ya..


4)  selepas itu, awak klik pada "hapus akaun saya" 

5) klik "ok". dah selesai pun.. 


NOTA KAKI.
* jikalau anda benar-benar ingin memadam account facebook awak, jangan buka facebook ini dalam masa 14 hari!!
* jika anda ingin membatalkan proses ini anda boleh log in facebook korang dalam masa tidak kurang 14 hari untuk membatalkannya.
* account facebook anda akan benar-benar terhapus dalam masa 14 hari.

selamat mencuba kawan-kawan, kalau ada sebarang pernyataan, kekeliruan dan sebagainya bolehlah tanya dengan jannah sendiri melalui shoutbox jannah atau tanya jannah di sini.. kalau menjadi ucap alhamdulilah ...hehe (4 muslim)









{ 13 comments... read them below or Comment }

  1. entry anda sangat999999x bagus................sye pling suke bhgian ttg huruf2 bwrne utk fb 2......cume ade entry awk yg sye keliru nk buat spti nak buat wall palsu n nk edit status n komen 2 saya btul2 keliru......bolehkh anda mmbri yang lebih spesefik lagi berserta gambar........ plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......................... :)

    BalasPadam
  2. entry anda sangat99999999x bagus cuma sye keliru dgn cara nk buat wall palsu, tulisan biru n nk edit ststus and komen 2......mcm mne ye.....blh x bri yg lebih spesefik lgi berserta gambar......ppppppppppppllllllllllllllllllllllzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............................... :)

    BalasPadam
  3. assalamualaikum jannah kalau fb tu kita tak tau emel lagi pasword jannah boleh tolong tak padam kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam... try minta tlg dgn pakar dlm bidang ni.. ^^

      Padam
  4. Padam akaun Facebook jika ia tidak lagi relevan dengan kehidpan .. :)

    BalasPadam
  5. assalamualaikum..akak..kalau dah limpas slps 2 minggu tu..maknanya fb kita dah x de lha..org lain x dpt cari fb kita ???

    BalasPadam
  6. assalamualaikum..akak... saya dah delete akuan fb saya..tpi knpa gambar saya still ada?? status tu dah x da cma gambar je.. knpa ek??

    BalasPadam
  7. Assalamualikum......kalau dah delete account fb...
    Account Google pon ikut delete jugak ke?

    BalasPadam
  8. Assalamualikum.....kalau account fb dah delete...account Google pon ikut delete jugak ke?

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum kalau dah delete accont fb.....account Google pon ikut delete jugak ke?

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -