Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Jumaat, 11 Mei 2012

1-Bila bergaduh, jangan mendiamkan diri dengan kekasih. At least, cukup sekadar ucap selamat dan hai

Berdiam diri akan mengundang tafsiran yang berbagai macam dalam kepala otak pasangan kita. Bagaimana kalau pasangan kita memikirkan yang kita sudah membenci dia dan dia mengambil keputusan yang bakal membuatkan korang sama-sama menyesal?

Berdiam diri juga membuka ruang kepada para penyibuk "nasi tambah sepinggan RM1.00" untuk meng kucar kacirkan lagi hubungan yang sudah sedia huru hara itu

Lg 1,kalau dah dua2 diam,sampai bila nk settle kan

Say no to silent treatment!

2-Jgn defend diri sendiri gila2,kalau la kita mmg betul pun

biar je la dia menang,lg2 kalau lelaki,,sbb laki mmg ego

xyah la question apa2 yg dia buat,,llet it be..let it be.

3-Jgn pujuk excessively,,pujuk slow2,,
pujuk dia kalau dia masih mengada2 lagi..bkn pmp jek yg mnja,
lelaki pon sama,, nmpk je ganas tp manja ya rabbi.

4-Jangan terlalu mengalah. Nanti pasangan anda naik lemak
Mengalah untuk kebaikan masa depan?????????
Lupakan saja frasa idealistik tu.
Jangan jadi bodoh. Menjatuhkan keegoan kita tu seumpama memberi candu pada pasangan kita. Dia akan seronok untuk memaksa kita menurunkan ego di masa-masa akan datang. 

5-Jangan dok kerja saling perli memerli atau Serkap Jarang 

tu nambah sakit ati jer,,terus terang jer apa yg terbuku kat hati

6-Jangan campak hp

sapa yg rugi?????korang jugak,,

Kesimpulannya:-

Adakah pergaduhan itu untuk mencari siapa menang dan siapa kalah? Sudah pasti tidak. Kalau kedua-duanya terluka, mana mungkin itu dipanggil sebagai kemenangan,,betul tak??

Berilah peluang pada pasangan untuk menjelaskan apa yang terbuku di hatinya

Jangan terlalu cepat untuk membuat kesimpulan.Dengarkan baik-baik apa yang ingin disampaikan

Secara logiknya, bila satu pasangan tu betul-betul menyintai antara satu sama lain, apakah mereka sanggup melukakan sesama mereka? Sudah pasti tidak.

Leave a Reply

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -