Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Khamis, 16 Ogos 2012

Assalamualaikum(^_*)...

hai..semua readers.. hari ni jannah nak tunjukkan kat kawan-kawan semua trick dalam facebook yang sangat awesome.. yang mungkin korang tak tau sebelum ini.. sebenarnya banyak aplikasi facebook yang boleh kita gunakan..kita je yang tataw trik dia.. salah satu nya adalah menghantar sms melalui facebook.... amacam? terkejut? baru tau? hehe..tak pe u ollz
 hebat bukan? sekarang kita boleh menghantar sms hanya dengan melalui facebook. korang boleh menghantar mesej ke serata dunia. mesej ini dihantar dengan segera dan hanya memerlukan beberapa saat sahaja untuk sampai ke destinasi yang dituju (SMS) . semua ini boleh dilakukan hanya dengan menggunakan facebook. hebat kan? nak tau caranya? senang saja.. ikut je arahan kat bawah nie..hehe.. selamat mencuba..

  • korang pilih la negara korang ya.. sebagai contoh kat dalam tu dia letak "singapore"
  • dah siap taip sms, korang letak la nombor telefon orang yang korang nak sms itu.
  • lepas tu, korang tekan "enter" untuk send sms korang tu.

NOTA KAKI.
  • awak hanya boleh menghantar 4 sms dalam sehari
  • panjang sms tidak lebih 100 huruf.
  • jangan taip benda yang bukan-bukan pulak dalam text sms tu.. korang tanggung la sendiri akibatnya nya kalau tulis benda yang bukan2.









{ 3 comments... read them below or Comment }

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -