Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Ahad, 12 Ogos 2012

asssalamualaikum(^-*)..

broadband
broadband


          hai..selamat tengah hari semua readers.. hari ini jannah nak share satu tips.. maybe berguna pada kawan-kawan semua yang menggunakan Broadband untuk online dan sebagainya.. pakai BB nie siyok.. tapi kekadang bila dah sampai kuota limit..fuuuhhh.. agak memnyakitkan hati juga la dibuatnya... hah! nak tau macamana tips nak melajukan broadband yang telah sampai limit dia?? simple jeer pun..korang ikut je arahan di bawah nie ya.. jangan risau, kaedah ini adalah selamat. hehe..


1) click "start"

2) taip benda nie " gpedit.msc" (atau gpedit, dua-dua bole)

3) kalau "file not found", mungkin windows yang awak guna adalah home premium or basic or starter..ini hanya menjadi untuk windows 7 professional and ultimate jer.. tapi korang jangan risau, korang download Benda ini.. selepas download bolehlah ikut procedure yang setreusnya cam biasa

broadband

3)korang klik [Administrative Templates]

4) korang klik [Network]

broadband

5)click (Select by Single Click) [QoS Packet Scheduler]

6) Double-click [Limit Reservable Bandwidth] (ada di Side Panel belah kanan)

broadband

6)ubah [Bandwidth limit %] dari 0 kepada 100 %.

7) pastu korang klik "OK"

broadband

8) ok.. procedure awal da selesai.. sekarang korang pegi "restard" korang punya komputer.

9) dah restard? sekarang korang bolelah check kelajuan Broadband korang.. korang pasti akan gembira punya. KLIK SINI


SELAMAT MENCUBA, KALAU MENJADI ALHAMDULILAH. KALAU TAK MENJADI CUBA LAGI ATAU TANYA JE SAMA SAYA.




{ 50 comments... read them below or Comment }

  1. tak ada apa-apa effect ke buat cara ni

    BalasPadam
  2. @kitakongsi tk de effect pun..tade virus or something like that.. jgn risau..kaedah nie selamat.. :)

    BalasPadam
  3. tkasih saya akan cuba nanti

    BalasPadam
  4. skrg nie kna waspada dgn artikel terbaru Jannah.. hehe :P
    mujur kali nie btulnye tutorial.. :)

    BalasPadam
  5. @Aidy Izzuddin haha.. ye la sgt.. bha.. jannah share apa yang berguna untuk kita semua.. jannah tau betapa annoy nyapakai BB yg dah exceed limit nie..kehkehkeh..

    BalasPadam
  6. salam jannah...nape bila saya masuk kat administrative templetes yang keluar hanya Windows components saje. Dia x keluar network. Tp saya pakai windows Professional pirate punya...mungkin itu masalahnya ke?

    BalasPadam
  7. thanks, rasaya berkesan....

    BalasPadam
  8. @HZ Marketing http://www.thewindowsclub.com/add-group-policy-editor-gpedit-msc-to-windows-7-home-and-starter-editions try duluku download nie

    BalasPadam
  9. as'kum.. saya da buat seperti yng disuruh.. tpi kelajuan sama je .. x laju dan step 6 tu nk kene not figure ke x? sbb saya pnye enabled(default)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam.. klik "enable dear" pastu baru awk ubah bandwidth dia kay.. :)

      Padam
  10. ni feddback dari aku.. memang menjadi la tuan tanah.. thanks a lot.. :) saye share ye mende nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe,, baguslah menjadi..alhamdulilah..hehe

      Padam
  11. salam...kak jannah...cmne nk ubah bandwidth tu??? die warne grey bile sy tekan limit reservable badwidth....boleh kata cmne nk ubah die x????

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam..first adik tekan ada satu button kat situ "ENABLE' tekan tu dulu baru boleh ubah bandwidth dia dear.. selamat mencuba.. ada masalah tanya akak ye..

      Padam
    2. akak..knp download da x available..cmner nk download.sy gna window premium

      Padam
    3. available la dear..kalau tak bole guna tu..ce try cari file yang lain pulak ye..

      Padam
  12. bila tekan kat "Administrative Templates" akn kluar "MMC cannot initialize the snap-in" kenapa eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. windows yg awk pakai tak sesuai kot dear.. pakai windows apa nie?

      Padam
  13. Cuba guna regvpn. www.regvpn.blogspot.com . Confirm UNLIMITED dan LAJU. Dah try kat celcom SKMM. Download Speed boleh cecah 400kb/sec.

    BalasPadam
  14. knpe sy da wt ikot step..tp still xlaju pon

    BalasPadam
    Balasan
    1. da restart komputer ke? awk pakai windows ape?

      Padam
  15. assalmualaikum.....bil x melambung ke buat macam ni??

    BalasPadam
  16. kalau masih ada kouta lagi leh la wat mcm ni??? SKMM maxis leh wat x mcm ni??

    BalasPadam
    Balasan
    1. bole buat..tapi baik tak payah la.. kelajuan kan masih d tahap yang memuaskan..

      Padam
  17. assalamualaikum.. bleh wat x klu sy guna wifi dari nset? maksudnya sy masukkan sim celcom broadband dlm nset n jd kan wifi kat nset tu.. then sy connect wifi dr nset tu kat laptop.. bleh wat ke x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bole connect kan phone..tapi wifi kat phone tak bole connect kat komputer la dear..

      Padam
  18. Unlimitedkan Kuota Broadband Anda dengan SunlightVPN..

    untuk info lanjut tngok sini http://sunlightvpnhisyam09.blogspot.com/

    # Maxis ( semua jenis maxis ) tak boleh guna SunlightVPN.

    BalasPadam
  19. maxis x leh guna . celcom dan p1 sahaja.

    BalasPadam
  20. Balasan
    1. bawak bersabar ... :) apa masalahnya tu?

      Padam
  21. kalau untuk windows 7 home premium mcm mane?

    BalasPadam
  22. Salm dear.. daftar broadband sim celcom biasa kelajuan 10kbs jak. Kelajuan kbs ni ikut tfn ka. Cuz sim ni sy pasang dlaptop

    BalasPadam
  23. kalau guna windows xp leh x guna??

    BalasPadam
  24. BENDA NI MMANG BAGUS TAPI KALAU KITA GUNA VPN LAGI MUDAH

    BalasPadam
  25. trik ni mmg bagus,,tpi kalau kita guna vpn lagi mudah..pa2 pu thaxxxs ya..info yg mnarik...

    BalasPadam
  26. kalau..pakai portable modem wifi camne lak?..simcarm celcom 1 malaysia masuk dalam modem tu dan connect dengan phone.ade trick tak?

    BalasPadam
  27. kalau..pakai portable modem wifi camne lak?..simcarm celcom 1 malaysia masuk dalam modem tu dan connect dengan phone.ade trick tak?

    BalasPadam
  28. kalau guna portable modem wifi camne lak...dimana simcard celcom 1 malaysia masuk dlm medem tersebut n connet phone...

    BalasPadam
  29. x kena byrn tmbhn ke??

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -