Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Sabtu, 11 Ogos 2012




Ada mesej daripada seorang kawan yang mengajar bagaimana untuk menambah nilai telefon bimbit setiap bulan secara percuma. Jom! sama-sama berkongsi.



Sila ikut arahan seperti yang dinyatakan di bawah sebelum anda mula:



Boleh diguna pakai untuk 012, 013, 016, pengguna 019 dan selainnya. Apa yang pasti teknik ini adalah haram.



Hanya boleh dilakukan ini setiap 12hb dan 13hb setiap bulan kerana pada hari itu pengemaskinian sistem.



** Dail "1415007" menggunakan HP anda dan tunggu selama 5 saat



** Selepas 5 saat, anda akan mendengar beberapa bunyi lucu (Seperti bunyi dari TV apabila siaran selesai)



** Setelah bunyi berhenti, segera dail 9151 diikuti dengan nombor telefon anda.



** Anda akan mendengar mesej "please insert your pin number"



** Masukkan nombor pin "0117 8545 22700 734 2345" dan tunggu untuk mesin suara mengulangi nombor pin tersebut.



** Selepas nombor pin diulang dail "0405 bagi KL, 0404 bagi Kedah 0402 Pulau Pinang, 0401 bagi Selangor, 0801 untuk Sabah dan 0802 bagi Sarawak "



** Anda akan mendengar mesej "for air time top-up press 0000" anda hanya perlu ikut arahan



** Selepas anda mengikuti arahan, bunyi bising akan kembali hadir bagi kira-kira 5 second



** Sekali berhenti bunyi, dail "445514762767" diikuti dengan "555"



** Selepas kira-kira 5 saat, dail "2020#***4451"



** Selepas anda dilakukan, masukkan nombor siri "0117 445227 1145527" dan anda akan mendengar nada dail.



** Bila nada dail berhenti, dail cepat "555000666000" anda akan mendengar " please key in your password



** Kata laluannya ialah "****2 #253 7891* 546322" anda akan dengar mesej "your password accepted" oleh itu serta merta sepantas mungkin anda perlu masukkan nombor HP anda sendiri.



** Anda akan mendengar nada dail, apabila panggilan dijawab, dail "515100763452617829" dan anda akan mendengar "re-confirm emey number".



** Apabila anda mendengar mesej itu, dail 6011556 2245334###6474**890 diikuti dengan nombor HP anda.



** Selepas beberapa ketika, anda akan mendengar mesej "your pin number is accepted". Dail "100*6*7*100#0#0#100*8*9*100". Anda perlu cepat mendail kerana nombor 100 itu adalah nilai topup anda. (boleh digantikan dengan nilai yang anda mahu). Kelambatan anda menekan nombor tersebut mungkin menyebabkan anda perlu ulang semula dari langkah pertama.



** Selepas itu anda akan mendengar "your emey number is accepted". Terus sahaja dail "0" dan anda akan mendengar "your password is accepted"


** Selepas mesej kedua selesai, segera dail nombor HP anda


** Anda akan menerima mesej


" Sila pergi ke kedai 7Eleven yang berdekatan untuk beli relod. Jangan lupa bawa duit bikin bayar ahh...hihihi!!” hehe.. semua ini hanyalah gurauan semata-mata



Kredit: 1 sabah.net









{ 13 comments... read them below or Comment }

  1. alaa. sy tertipu lah ! hehehehe :p

    BalasPadam
  2. hehe... hebat permainan.. tapi tidak semudah itu tuk menipu sy.. hakhak.. :P (padahal hampir teruja.. lgi2 lupa lak nak topup hri nie.. hehe :P)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhh tq tq jd la ...sya dpt rm200...tqtqtq

      Padam
  3. baru nk ckp cara ni haram sebab menipu rupanya orang yg wat ni yang penipu

    BalasPadam
  4. haram jadah...kena dh

    BalasPadam
  5. wow btul lh. . korang patut coba hehehe

    BalasPadam
  6. kitaiiiii...hahahaha

    BalasPadam
  7. Boleh tahan. .xlogik gk klu nom pnjang tp 5 saat. .Nk prcye ngn x. .Lime puluh. .Lime puluh. Hehe
    #id wecht: ang_maria #

    BalasPadam
  8. macam setan!

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -