Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Sabtu, 15 September 2012

Assalamualaikum(^-^)...


selamat tgh hari kawan semua.. hari tu jannah ada buat toturial tentang cara update status via Blackberry, Iphone dan lain2 lagi.. ini link tutorial tersebut..  dan jananh ada menerima satu komen dari sis eiyanz azian.. sis ni tanya


dah lama akak yan ni tanya..tapi adik malas nak buat..kehkeh.. tapi hari ni jannah akan tunjukkan.. korang follow je step di bawah nie ya.

1) KLIK SINI (facebook anda harus di link dengan handphone korang ea)

2)pilih aplikasi yang anda inginkan di SINI

ANDA AKAN JUMPA CAMNI.

3) klik go to app

4) korang pilih status updater app dan klik start

lebih kurang begini la yang anda akan jumpa.


5) ok..pastu, korang isi la borang application tu ye.. boleh rujuk gambar di bawah ini




6) tekan save dan follow arahan seterusnya.

7) tekan copy dan paste App ID dan App secret seperti yang diajar kemuadian klik publish.

8)dah siap.. sekarang korang bolelah guna aplikasi tersebut.

rupa dia bila dah siap.. korang klik la open kalau nak guna ye..



SELAMAT MENCUBA, SEBARANG KESILAPAN MOHON DIMAAFI.. KALAU ADA SEBARANG PERTANYATAAN BOLEHLAH TERUS BERTANYA KEPADA SAYA... KALAH MENJADI ALHAMDULILAH..KALAU TAK..CUBA LAGI..SALAM 1 MALAYSIA.. TATA







{ 1 comments... read them below or add one }

  1. IKLAN LALU ~ PON PON PON

    GA TERBANYAK DI DUNIA BLOGGING . JOM REBUT KAN HADIAH YANG AWESOME .
    --> LOMO . DOMAIN . PELBAGAI VOUCHER . RM 30 cash . Topup . SHAWL . MANY MORE <--
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -