Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Selasa, 30 Oktober 2012



Assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan2 semua. ya! hari ini jannah nak kongsikan sebuah "trick" ataupun cara nak edit status kawan anda ataupun edit komen mereka di facebook. nampak macam mustahil? hehe.. sebenarnya tidak pun. ok, anda ikut saja langkah-langkah yang saya akan tunjukkan di bawah ini.

sebelah kiri: adalah status asal rakan saya di facebook,
sebelah kanan: status yang telah sya edit .


LANGKAH PERTAMA.
  • pertama sekali, anda buka buka facebook atau website yang korang nak edit pastu bookmark website tersebut


LANGKAH KEDUA.

  • sekarang edit bookmark yang anda buat pertama tadi, klik bintang berwarna kuning itu, dan klik EDIT
  • gantikan URL kandungan bookmark tadi dengan 
javascript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode='on'; void 0

  • letak title bookmark tersebut dgn "edit" supaya anda tidak terkeliru dengan bookmark yang lain.
LANGKAH KETIGA.

dan tibalah masa ke bahagian yang paling menyeronokkan. ok, anda buka facebook atau laman web yang anda ingin edit dan selepas itu klik pada bookmark yang telah kita buat tadi. perasan tak perubahan yang berlaku? sekarang anda seharusnya dah boleh edit laman web atau facebook yang anda tengah buka. anda boleh menulis, memadam dan melakukan apa sahaja yang anda suka.  tetapi pengeditan hanya akan terlihat kepada anda sahaja selagi mana laman web tersebut masih terbuka. jadi anda perlulah merancang yang sebaik mungkin untuk mengedit status dan komen rakan adna di facebook atau laman web yang lain.


*nota kaki:
  1. mengedit status rakan rakan di facebook atau laman web tersebut hanya akan terlihat kepada anda seorang dan tak akan menggangu kandungan asal laman berkenaan kecuali anda "printscreen"
  2. pihak kami tidak akan bertanggunjawab terhadap sebarang  penyalahgunaan dan tidak akan memberikan ganti rugi.
  3. tutorial ini hanya sekadar untuk menambahkan ilmu pengetahuan tentang dunia cyber dan bersuka ria.



{ 13 comments... read them below or Comment }

  1. ooooo...mcm tu..Ingatkan sume orang boleh tengok.btw nak try jugak nt :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. try la..hehe.. kasi terkejut kawan korang..haha

      Padam
  2. wahhhh tatau pulak boleh edit senang mcm neh ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.... jannah tak suka yg susah2..sebab tu bagi yg senang2 untuk korang..

      Padam
  3. Salam. Ur blog really nice!=) Jom baca kisah penipuan lelaki durjana ni! http://www.aimisyahirah.com/2012/10/laporan-polis-telah-dibuat-terhadap.html

    BalasPadam
  4. haha jum try cara ni pulak utk edit status dan apa2 saja kandungan dlam web :) cara yg lagi mudah :)

    http://dingraphic.blogspot.com/2012/09/tukar-nama-facebook-mengunakan-inspect.html

    BalasPadam
  5. Kalau nak edit nama orang bagi jadi warna biru u acano pula ? :)

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -