Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Ahad, 31 Mac 2013




whatsapp
whatsapp messenger

hai.. ramai masyarakat sekarang yang menggunkan whatsapp kan..ye la jimat dan tidak menggunakan kos jika nak dibandingkan dengan menggunakan sms. korang hanya perlu download whatsapp dan dah boleh mula chat free. tapi jika nak gunakan whatsapp dalam komputer dan pc pun boleh. tapi korang kenalah ikut step yang saya tunjukkan di bawah ni.


jom mulakan..

STEP 1.
pertama sekali anda perlu download ANDROID EMULATOR- blueStacks [download sini]

STEP 2
korang install dekat PC anda dan klik run.

STEP 3
sekarang klik .apk file yang ada di pc anda.



STEP 4
download whatssapp messenger  DARI SINI


STEP 5
install dan verify nombor telefon anda 


whatsapp in computer
whatsapp in PC\computer


NOTES: [Please note that you can not verify whatsapp messenger using SMS verification method so you have to follow call verification method to verify your whatsapp messenger.]








{ 13 comments... read them below or Comment }

  1. oww..blh jgak rp nye.ad dlm hp je.tp dgr nye nti ad charge for using whatsapp ni kn

    BalasPadam
  2. macam mana nak tau kita punye memory cukup ke tak ?

    BalasPadam
  3. hp saya sg mega 5.8 ..knpa tak dpt dwonlod whtsap plus....jika saya downlod ada prktaan opss....whatsapp crashed..apakah masalahnya

    BalasPadam
  4. whatsapp crashed ...
    apakah masalahnya....

    BalasPadam
  5. apakah maksud nya whatsapp crashed....

    BalasPadam
  6. hp saya sg mega 5.8 ..knpa tak dpt dwonlod whtsap plus....jika saya downlod ada prktaan opss....whatsapp crashed..apakah masalahnya

    BalasPadam
  7. tak boleh on my PC!

    BalasPadam
  8. kalau dah install kat pc, kat hp dah tak leh wassap ye....maksud saya kalu kat rumah wassap kat pc, pastu masa kat luar, log out dr pc wassap kat hp plak ...blh tak..

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -