Popular Post

Posted by : Unknown Ahad, 1 Julai 2012
itu yang terjadi!!Pd lelaki/perempuan diluar sana,inilah alasan dan sbb anda xperlu bersentuhan dgn bukan mahram atau pasangan masing2(pakwe/makwe).

Lihat TANDA MERAH dalam gambar diatas.Kajian menunjukkan bahagian berwarna merah adalah peningkatan suhu yg tinggi dikawasan tersebut.

Jadi,berpegangan tangan akan membuatkan jantung perempuan berdegup kencang kerana cinta dan sayang manakala lelaki berdegup di otak dan kemaluan kerana nafsu semata2.

Daripada Ma'qil bin Yasar radhiyAllahu'anhu,Rasulullah prnh bersabda,

'sekiranya salah seorg dr kamu ditusuk dgn jarum besi,itu lebih baik dr kamu menyentuh wanita yg tidak halal bg kamu'.

Daripada Ibnu ANan r.a,Rasullah bersabda,
'jgnlah kamu seorg lelaki berdua2an dgn seorang wanita kecuali bersama mahramnya,katakan pada lelaki2 yg beriman,jagalah pandangan mereka & memelihara kemaluannya,yg demikian itu adalah lg suci bg mereka'.

"Lelaki. Dah kenal takkan tak nak jumpa. Jumpa kalau tak pegang tangan macam tak kena. Dah pegang tangan, nak sandar kepala. Kepala dah lentok, nak cium pipi pula.

Alang-alang cium pipi, rugi sup lidah kalau tak dirasa. Tangan takkan tengok saja? Bila bagi betis, dimintanya lutut dan paha. Mata yang terbuka tertutup manja. Tempat yang tertutup terbuka akhirnya. Kawasan larangan diteroka. Kucing mana nak tolak ikan depan mata?"

♥ berkasihlah kerana DIA, bukan kerana NAFSU ♥


Leave a Reply

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -