Popular Post

Posted by : Cerita Farjannah Khamis, 2 Ogos 2012

Assalamualaikum(^-*)...

entry kali nie lain sikit.. hehe.. nak luahkan perasaaan sikit..harap readers tak meluat ye..  hari nie!! di waktu dan saat nie..bulan 8 nie!! bulan nie kan!! genaplah sudah 1 tahun jannah ngan zai berkenalan..cewahh~ masih di ingat tue!! hah korang ade? ade? haha~  *nak wat jelos konon*.. hehe.. siapa zai tu jannah? siapa? siapa? siapa?

hehe.. zai tu buah hati jannah.. nama penuh dia zairuddin abdul halim.. biasa call dia abg je.. haha~ sound GEDIX sikit.. biar gedik.. tapi batas pergaulan kena jaga.. :).. da setahun kita kenal n becinta.. byk juga la kan dugaan yang mendatang.. kekadang sang pengeran merajuk, marah, kecewa.. tapi satu je, sayang always cakap. 'yunk, abg marah sebab sayang awak.." hehe.. sayang marah sebab attitute jannah jugak..tapi, actually kan!! bergaduh, bertikam lidah, merajuk nie kan..elok sebenarnya.. hah? kenapa ? nak tau?? 

yang mana satu? meheuheuheu.,. yg di tgh tue.. d sebelah c tinggi~

lololo~ who is this? F.A.R.J.A.N.N.A.H~ haha!! yup!! that me.. 

sebab dari bergaduh, bertikam lidah inilah yang mematangkan kita dan mengeratkan lagi hubungan... Oh my gucci..hehe.. only certain orang je yang tau kan..orang single mana tau...lololololo.. juz kidding.. 

siapa yang mengurat siapa? hehe.. soklan cepucemas kan.. hmmm.. nak jawab ke dak? tapi yang pentng jann bukan seorang yang boleh diibaratkan sebagai 'perigi yang mencari timba' kui3..  haha~ first time i realise yang sayunk suka kan kita kan.. waktu dia jelos.. jelos ngan siapa jann? tyme sayang jelos tue..alaaa~ biar sayang je yang tau.. dalam hati kita kan..dah set!! mak aiii!! dia suka kita!! ada can baini~haha.. da pasang niat ni..tunggu sang pangeran dok usyarrr je.. hehe...

tapi jannah jahat sikit.. saje je wat hal.. saje buat sang pengeran jelos~ haha!! nie yang bezzz!! siyessss bez!! haha.. korang pernah try ka? tak kan..haha!! tapi tulah, tujuan nak buat asng pangeran ni jelos kan..hanyalah satu..supaya dia mengaku yang dia sayangkan kita..hehe.. untuk pengetahuan.. sayang kita nie agak susah nak mengaku.. egomaniac la sket.. hehe.. tapi saya!! farjannah!! berjaya luluhkan keegoann nya..haha.. tepuk la tgn sikit untuk saya !! hakhak~ 

but, walau apa pun aral yang mendatang, selagi sang kekasih masih ada perasaan kasih dan sayang selagi itulah aq akan setia..insyaAllah.. apa yang penting dalam perhubungan adalah keikhlasan, kemaafan dan kejujuran .. tu yang pal;ing penting.. tanpa semua tu  tak yakin jannah hubungan boleh survive untuk jangka masa yang lama.. 

ya Allah ya Tuhanku , 
jika dia adalah jodohku ,
Engkau kekalkan lah hubungan kami berdua ,
namun , 
jika dia bukan jodohku ,
aku redha' kerana telah dipertemukan dengan lelaki sebaik dia ,
alhamdulillah , syukran , thanks to Allah ..
'coz He are the One that's tentukan my jodoh with him :)

apa pun yang terjadi di masa akan datang, saya amat bersyukur kerana mengenal lelaki sebaik awak zai, awak la yang selalu menceriakan saya, mengisi masa2 boring saya dan awak jugalah yang menitiskan air mata saya~  thanks sebab sanggup sabar ngan perangai kite ye awak . dan maaf sebab selalu lukakan hati awak ye sayang :) saya tahu saya kejam an jahat.. tpi thanks so much sayang sebab sudi terima kita!! terima saya yang serba kekurangan ini!! time kasih sesangat!! lots of luv for u!! haha!! mana hadiah ulang tahun kita zai??? 





{ 6 comments... read them below or Comment }

  1. teroma kasih syg ...sejujurnye abg nangis bila bce cerpen ni :') terima kasih syg sbab wt cerpen pasal abg ..terima kasih :) i love u jannah :') hadiah ulang tahun heheh :) nnti kite belikan baju real madrid utk syg lepas rye :) selamat ulang tahun syg ..hope hbungan kte akn berkekalan :)

    BalasPadam
  2. @adanzai heee..lov u too..sorry sgt2 sebab ayg jarang luangkan waktu buat abg..tapi ayg sayang abg..hehe

    BalasPadam
  3. SO SWEET .. MOGE HUBUNGAN KAMU KAMU BERDUA BERKEKALAN YEA DIK JANNAH ..

    TOL3 .. PE YG BERTIKAM LIDAH .. BERTUMBUK TAMPAR .. TU LAH YG MEMATANGKAN KITE ..

    WEEE~

    BalasPadam
  4. hehehh...
    so sweeet....:)
    moga makin rancak saja yaaah...
    salam knal...:)

    BalasPadam
  5. @dEdEQ dE wIshEs thanks kak..hehe..a'a.. tak gaduh pun tak syok juga kan..hehe

    BalasPadam
  6. @Ku-Tahu salam kenal dari blooger malaysia ya.. :)

    BalasPadam

Komen Anda amatlah Dihargai, Segala Komen Adalah tanggungjawab Individu tersebut.

- Copyright © Cerita Farjannah - cerita farjannah - Powered by Blogger - Designed by de lala -